Mit bamseliv som Rævsnude

Jeg ved ikke, hvornår jeg har fødselsdag. Jeg ved nemlig slet ikke, hvornår jeg er født. Men det er helt sikkert før 1950. Så jeg er rigtig mange menneske-år - og noget over 200 bamseår! Det er ganske vist, at jeg var mange år, da en lille dreng omkring fem menneske-år en aften så en film i fjernsynet. Det må have været omkring 1956 og filmen var vistnok om en engelsk minearbejderfamlie med to børn - filmen hed "Grøn var min barndoms dal" (efter en bog Richard Llewellyn, skrevet i 1939). Så skete det. Han fandt mig og han tog mig. Han holdt godt fast om mig og så suttede han meget på min spidse snude. Det må have været en uhyggelig film.

Drengen hørte ikke til min familie. Han var sammen med sin mor og far, sin lillebror og storesøster. Jeg ved det, for jeg boede hos en børnefamilie med klaver. I en stor lejlighed i byen. Den voksne mand var klaverstemmer. Jeg boede faktisk hos en lille pige, jævnaldrende med drengen. Hun var nu ikke sød ved mig. Hun mishandlede mig. Min ene arm og mit ene ben var løst, og det andet ben manglede. Ja, benet var nu ikke helt væk. For da drengen skulle hjem, blev mit ben fundet. Han ville slet ikke slippe mig. Så jeg blev hans. Jeg fik nyt hjem. Navnløs - og målløs.

Mit nye hjem blev starten på et langt og kærligt liv med drengen. Da jeg kom til mit nye hjem, havde jeg ikke noget tøj på. Snart strikkede drengens mor mig et par blå bukser - dem har jeg på endnu. Det varede heller ikke længe, før jeg fik et navn. Ikke fordi jeg pludselig fik et. Og lad mig lige slå fast, JEG er en bamse. Alligevel syntes drengen, at jeg med min spidse snude og de små ører lignede noget af en ræv. Undskyld mig, spidse ører? - jeg har så flotte bamseører, bare se på billedet af mig! ... men kaldte han mig for "Rævsnude". Det har jeg heddet siden.

Klik her, og bamse-historien afsluttes næste side...


- eller klik dig her tilbage til "Murharts hjemmesider"

Webdesign: Rolf Murhart - 16.01.1998 - Send en mail